Ki ne szeretné…a lecsó

A lecsó balkáni eredetű étel, de Európában szinte mindenhol eszik,csak másképp nevezik,és készítik,de a lényeg ua.

Szerbiában Gyuvecs, darált hússal rétegezve.

Franciaországban Ratatouille, padlizsánnal, kakukkfűvel.

Lengyelországban Leczo, cukkinis, fokhagymás, chilipaprikás.

Németországban Letscho, általában hússal.

Baszkföldön Piperad, sok tojással és fokhagymával.

Olaszországban Peperonata, a szegények lecsója, zellerrel, répával.

Törökországban Menemen, hozzá a zöldségeket apróra vágják, és a tetején tükörtojással tálalják.

Gyors és energiaszegény vacsorát tudhatunk magunkénak, de inkább (tovább…)

Das ist ein unicum!

A kezdetek

A Zwack-család már több mint kétszáz éve, 1790 óta elkötelezett továbbörökítője egy  gyógynövényekből készült, sötétbarna színű, keserédes, italnak, melyet Unicumnak neveznek A család tagjai közül az első, II. József Habsburg császár udvari orvosa, dr. Zwack volt, aki feltalálta e bonyolult receptúrát. (tovább…)