28 szept
A lecsó balkáni eredetű étel, de Európában szinte mindenhol eszik,csak másképp nevezik,és készítik,de a lényeg ua.
Szerbiában Gyuvecs, darált hússal rétegezve.
Franciaországban Ratatouille, padlizsánnal, kakukkfűvel.
Lengyelországban Leczo, cukkinis, fokhagymás, chilipaprikás.
Németországban Letscho, általában hússal.
Baszkföldön Piperad, sok tojással és fokhagymával.
Olaszországban Peperonata, a szegények lecsója, zellerrel, répával.
Törökországban Menemen, hozzá a zöldségeket apróra vágják, és a tetején tükörtojással tálalják.
Gyors és energiaszegény vacsorát tudhatunk magunkénak, de inkább (tovább…)
28 szept
A kezdetek
A Zwack-család már több mint kétszáz éve, 1790 óta elkötelezett továbbörökítője egy gyógynövényekből készült, sötétbarna színű, keserédes, italnak, melyet Unicumnak neveznek A család tagjai közül az első, II. József Habsburg császár udvari orvosa, dr. Zwack volt, aki feltalálta e bonyolult receptúrát. (tovább…)