Az egyre nagyobb olvasási  igényeket  könyvtárunk ebben a formában már nem tudta kielégíteni,ezért a bővítés szükségessé vált.

Emiatt a könyvtár átmenetileg zárva tart,a bővítési munkálatok ugyanis hétfőn megkezdődtek! A gyémánt fúrópajzsok/samu,véső/nyugat-kelet irányban haladva,megállás nélkül vágtak utat a kultúra alagútjában,és  pár óra alatt, megfeszített munkával átértek az egykori öltöző falán.

Több nehézséggel kellett megbirkózni/kávézás,fotózás/de munkánk eredménye a söröző elé kihelyezett konténerben,és a tágasabb olvasó teremben is kezd körvonalazódni:megnövelt belső tér,rengeteg sitt,por,egy elvágott fűtéscső,egy kilyukadt lefolyócső,csikkek,sörös kupakok,üvegek.

A bontás-építés a megfelelő ütemben ,az eredeti terveknek megfelelően  halad,a rengeteg jó tanács ellenére/”te figyéjjé má,mi lesz itt b…meg buszmegálló?” “szojjá má,hogy ne úgy üsse azt a falat,mer kidől -az a cél Jani bá-ja,akkor jól csinálja”/.Anyagbeszerzőink az ország minden zugát felkutatták a legjobb burkolatért,kézzel,kifelyezetten a könyvtár számára legyártott egyedi lámpák biztosítják a megfelelő fényhatást,speciális elszívó szolgáltatja a megfelelő  ózondús  oxigént!Vendégeink úgy érzik majd magukat mintha csak a hegyek között egy tisztáson ülve olvasgatnának-ahová valaki egy kocsmát nyitott.

Könyvtárunk November 15.-én nyit, a kikölcsönzött könyvek leadási határideje a  bővítés okán módosul, a pótdíjakat természetesen felszámoljuk,és az illetőt megrovásban részesítjük,valamint kötelezően beszámoltatjuk egy olvasó-törzsvendégek találkozó keretében!

Tehát November 15.-én egy fergeteges koncert,és születésnap/részletek pár nap múlva/ keretében újra várunk minden,kultúrára szomjas vendéget a megújult Szabó Imre könyvtárban!