A banán mint tudjuk igen sok oldalú,úgy is mint banán,és úgy is mint étel…

  • 4 banánt félbevágunk, egy serpenyőbe vajat rakunk, beletesszük a banánokat és lassú tűzőn felmelegítjük (a vajat megolvasztjuk és megforgatjuk benne a banánokat)
  • rászórunk egy bögre cukrot és kevés vizet öntünk rá, majd ráöntünk 2 dl Havana Club Anejo Especial-t (ne fehér rumot használjunk!)
  • megszórjuk fahéjjal és vanília eszenciát öntünk hozzá, szükség és ízlés szerint önthetünk rá még több rumot
  • nem lefedve lassú tűzön pároljuk a banánokat ebben a rumos lében amíg a cukros, rumos lé karamellizálódik (oda kell figyelni, hogy a cukor ne égjen el és a banán ne essen szét)

Kubai szokás szerint tálalhatjuk húsok mellé főételként, de desszertnek is kitűnő!

http://www.cubafiesta.net