Javában dolgozik emlékiratain Ronnie Wood, a Rolling Stones gitárosa, aki a készülő könyvben őszintén beszél alkoholizmusáról is. A zenész nehézségeit egy tinédzserkori tragédiára vezeti vissza, amikor 17 éves korában egy balesetben elhunyt első szerelme.

 

Őszintén vall készülő önéletrajzában a Rolling Stones gitárosa. Ronnie Wood nem rejti véka alá alkoholizmusát sem, mi több, azt is tudni véli, hogy mi vezetett a káros szenvedélyhez.

“Stephanie de Court volt a gyerekkori szerelmem. Minden olyan ártatlan volt – a beszélgetések, ahogy fogtuk egymás kezét, az alkalmankénti csókok. 1964. május 31-én Stephanie és pár barátnője éppen egy koncertünkre igyekeztek, amikor egy autóbalesetben életüket vesztették. Stephanie szülei nem akarták, hogy elmenjek a lányuk temetésére” – írja Ronnie Wood.

“Pár barátom elvitt egy pubba és leitatott, mert egyedül így tudtam elfogadni a tényt, hogy Stephanie örökre magamra hagyott. Az üvegben megtaláltam a módját annak, hogy ne gondoljak rá többet” – vallja a Rolling Stones gitárosa.

Ronnie Wood egyébként augusztus végén, a zenekar A Bigger Bang utrnéja után kijelentette: “Soha nem hagyjuk abba”, mit sem törődve azokkal a pletykákkal, amely szerint az együttes utoljára járta körbe a világot.

A zenész, aki júniusban ünnepelte 60. születésnapját hozzátette: “természetesen szükségünk van egy kis pihenésre, de ezután újra színpadra fogunk állni”.