Hozzávalók négy személyre:

50 dkg kicsontozott pulykacomb vagy pulykamell
2 közepes fej vöröshagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
30 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
10-15 dkg pulykamáj
5-6 csemege uborka
2 dl tejszín
2 dl tej
3 dkg zsír
só, bors, pirospaprika, majoránna, fokhagyma

Elkészítés:

A húst vágd vékony csíkokra, és áztasd be 2-3 órára sós, fokhagymás tejbe.
A hagymát kockára vágva fonnyaszd meg kevés zsíron, keverj el benne egy kávéskanál pirospaprikát, tedd rá a húst, borsozd meg vékonyan és addig süsd, míg nem kezd levet engedni.
Kislángon, lefedve párold, amíg meg nem puhul a hús. Többször meg kell keverni, elfőtt levét a pácoláshoz használt tejjel pótolhatod.

A pulykamájat szeleteld fel, sózd meg alaposan mindkét oldalán, és tűzforró zsíron, fedő alatt süsd 1-1 percig mindkét oldalán. Levét tedd félre külön, a májat vágd fel vékony csíkokra, és szintén tedd félre.
Pici zsíron pirítsd meg a gyufaszálnyira vágott kolozsvári szalonnát, majd szűrd le és tedd félre.

Ha a hús félig megpuhult, a maradék húslét öntsd rá, hintsd meg majorannával, tedd bele a közepes darabokra vagdalt gombát, és kislángon főzd fedő alatt, míg majdnem kész lesz. Ekkor tedd bele a zöldborsót és a gyufaszálnyira vágott uborkát, főzd kb. 5-10 percig, míg a zöldborsó puhulni kezd, ekkor habard be 2 dl tejszínben jól elkevert 2 kávéskanál liszttel, forrjon egyet, és kész is. Tedd bele a májat és a máj levét, valamint a kolozsvári szalonna zsírját, és sózd meg ízlés szerint. Tálaláskor szórd meg a tetejét a kolozsvári szalonna pörcével.

Kagylótésztával, vékony csőtésztával, rizzsel adhatod. Bármilyen savanyúság, saláta illik hozzá.