Boldog szülinapot Mick!

Kocsmák az úton…

Ez a kocsma, kocsma, kocsma, kocsma!

/avagy:”voltak helyek,arcok,nevek”/

Idő: a  nyolcvanas  évek közepe;

Helyszín: Batthyányi tér, HÉV állomás: (tovább…)

Időutazás Sztálinvárosban

Dunaújváros „csinált” város, az ötvenes évek terméke. A tervezett város azonban mára ugyanolyan rendszerré vált, mint a mélyebb gyökerekkel, nagyobb múlttal rendelkező települések. „Az ország első szocialista városának demográfiai statisztikái, trendjei ma már szinte teljesen megegyeznek a hasonló vidéki településekével – meséli Szabó Imre, Dunaújváros főépítésze. (tovább…)

KUBA


Kuba, a Karib-tenger igazi ékszere, az Antillák legnagyobb szigete. A mexikói-öböl bejáratánál, Florida partjaitól 150 km-re délre, közvetlenül a ráktérítő alatt helyezkedik el. Délről Haiti és Jamaika, keleten a Bahama- szigetek a szomszédja. Keletről az Atlanti- óceán, nyugatról a Karib- tenger mossa partjait.   Időzóna GMT -5 óra, Magyarországhoz képest -6 óra (tovább…)

Búcsú a lepencei strandtól

Lepencei képgaléria: Egy eltűnő kor utolsó pillanatai
Vége a vidéki retró hangulatnak: a Dunakanyar legfestőibb strandja, a Visegrád Lepencei Strandfürdő hamarosan megújul, és négycsillagos szállodával is bővül. Időutazás és az utolsó napok

Lepencei Strandfürdő

Lepencei Strandfürdő

hangulata.

Rejtett értékeink rovatunkba kötjük az alábbi cikket, pedig eldugottnak, ismeretlennek igazán nem nevezném a lepencei strandfürdő. A környékbelieken kívül sok fővárosi sem restellt oda-vissza csaknem száz kilométert utazni, hogy a Visegrád határában, csaknem az erdőbe épült termálfürdőben töltsön egy-egy napot. Nem beszélve a Dunakanyarba látogató, az évtizedek során biztosan nem túlzás, milliókban mérhető számú turistáról.

Lepence tehát igazán nem egy feltáratlan, felfedezésre váró érték, ám mivel az eddig ismert formájában a hétvégén élvezhettük utoljára, gondoltuk, méltón búcsúzunk tőle. A több mint harmincéves strand az elkövetkező években megújul, helyén a Castrum Visegrád Kft. négycsillagos szállodát és új strandfürdőt épít. (tovább…)