Boldog szülinapot Mick!

Aki nem ismeri,az még nem hallgatott jó zenét,nem járt jó koncerten,és sürgősen rúgjon be!

Jingle bell

“>

Lemmy  1945-ben született, Karácsonykor. Eredetileg Ian Fraiser Willis volt a neve, egy angol kisvárosban, Stoke-on-Trentben jött a világra. A papként tevékenykedő fater korán lelépett, ami sokat lendített a fiú korai éveitől kezdődő vallásellenességén. (tovább…)

Huszonöt!!!

A Söri 14. születésnapja utáni héten ismét  egy  jó kis bulin vettünk részt a Ráday kupolában barátunk a Tengs-lengs (tovább…)

Október 8.-án…

Robert Nesta Marley (1945. február 6., Nine Miles, Saint Ann, Jamaica – 1981. május 11., Miami, Florida, USA) ismertebb nevén Bob Marley jamaicai énekes, gitáros, dalszerző és emberi jogi aktivista. Minden idők legismertebb reggae zenésze volt, ő tette világhírűvé a reggae zenét. (tovább…)

Voltál tetves?

R-GO-Das ist nagyon  ciki,de szerencsére van akinek a TETŰIRTÓ jut az eszébe!

Die 1983 gegründete Gruppe hatte sich der reinen Tanzmusik verschrieben, die von Tropicalischen Musikeinflüssen geprägt war. (tovább…)

Chubby blues

Június 27.-én vendégünk lesz a Chubby blues remélem sokan lejöttök,egy kis ízelítő!!!

Brian Johnson interjú

-Évekkel ezelőtt, mikor utoljára beszéltünk, kérdeztem, hogy mit tervez a csapat a 20. születésnap megünneplése ügyében – de Te csak legyintettél és nevettél. Most a 28. születésnap van napirenden. Van valami pozitív előrelépés ezen a téren? (tovább…)

Együtt zengtük lelkesen 6.

Egységbe forraszt a kisz

1. Fel, kommunista ifjú sereg,
Hajnal vezesse léptedet!
Higgy elveidben, jó karodban bízz,
Melletted elvtárs a KISZ.

Refrén:
Úgy indulunk, mint zúgó vihar,
És úgy áradunk, mint a dal.
||: Édes hazánkért, a forradalmi párt
A néppel tűzön-vízen át. :||

2. Jöjj, ifjú társam, munkára fel!
Rólunk a Hanság énekel
Nem gyűr le minket sem a tűz, s a víz,
Egységbe forraszt a KISZ.

AC/DC Frankfurt,Festhalle

Ami igazán lényeges,azt pár sorban úgysem tudom leírni,ahhoz két órán keresztül kéne ütnöm a gépet,ezért csak tömören: (tovább…)

Együtt zengtük lelkesen 4.

Guantanamera

1. Egyenes derékkal jöttem,
Onnan, hol nőnek a pálmák.
Egyenes derékkal jöttem,
Onnan, hol nőnek a pálmák.
Mielőtt meghalok, lelkem
Versekben osztja el álmát. (tovább…)

Együtt zengtük lelkesen 5.

Egy a jelszónk a béke,
Harcba boldog jövőért megyünk. (tovább…)

Együtt zengtük lelkesen 3.

Az amuri partizánok

Völgyvidéken és hegygerincen át
Tör előre a hadsereg,
A fehérek partvidékét,
Hogy csatában nyerje meg. (tovább…)

Együtt zengtük lelkesen 2.

Bella ciao

Eljött a hajnal, elébe mentem,
Ó Bella Ciao, Bella Ciao, Bella Ciao, ciao, ciao,
Eljött a hajnal, elébe mentem,
És rám talált a megszálló. (tovább…)

Együtt zengtük lelkesen 1.

Ay  Cubano

Seregünk úgy indult harcba,
Rumbala, rumbala, rumbala,
Odagyűltünk mind a partra,
Rumbala, rumbala, rumbala (tovább…)

AC/DC

Az skót Young család 1963-ban úgy döntött, hogy elhagyja otthonát és Glasgowból áttelepül az ausztráliai Sydneybe. William és Margaret Young nyolc gyermekük közül hetet magával vitt, közöttük volt az ekkor mindössze nyolc esztendős Malcolm és az öt esztendős Angus is. (tovább…)

TENGS-LENGS

Aki a ’90-es években látogatta a hazai blues fesztiválokat, annak ismerősnek kell, hogy csengjen a Tengs Lengs név, hiszen abban az időben rengeteget koncerteztek. A blues hullám lecsengett, mi öregebbek lettünk, de a Tengs Lengs maradt, és 2006-ban egy új CD-vel jelentkeztek. (tovább…)

Ezen a napon…Buddy Holly

Buddy Holly, 1936. szeptember 7-én, a Texas állambeli Lubbock-ban, Charles Hardin Holley néven látta meg a napvilágot. 13 éves korában kezdett zenélni, Bob Montgomery-vel – Hank Williams nyomdokain – főleg country muzsikát játszottak a helyi rádiókban és társas összejöveteleken. (tovább…)

Nem mai…ismeritek?

3 lekváros kenyér

3 lekváros kenyér megy az úton,

az 1ik az vissza se néz, (tovább…)

Ronnie Wood

Új lófestményeit állítja ki Ronnie Wood, a Rolling Stones 59 éves gitárosa egy londoni galériában – adta hírül a The Daily Telegraph című brit napilap. (tovább…)

Falco

Hanzi Hölzel Bécs V. kerületében nőtt fel. Nem voltak jómódúak. A fiú gitározni kezdett. Maximalista volt, naponta 8-9 órát gyakorolt. Amikor színpadra került, megpróbált különbözni zenésztársaitól, teljesen új, a többiektől különböző stílust talált ki magának. (tovább…)

Egy kis érdekesség…

A CPG ellen hozott ítélet szövege

Pesti Központi Kerületi Bíróság
1.B.21.158/1983/13.
A NÉPKÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

A Pesti Központi Kerületi Bíróság Budapesten 1983. évi november hó 17. és 18., valamint 1984. évi január hó 13. és február hó 7. napján nyilvánosan megtartott tárgyalás alapján meghozta a következő ítéletet: (tovább…)

Mindent nem kaphatsz meg, ami kell

You Can’t Always Get, What You Want

Zene és szöveg: Mick Jagger & Keith Richard
Fordította: Földes László

Mindent nem kaphatsz meg, ami kell,
De ha megpróbálod, talán rátalálsz és a tiéd!

Csak állt, várt valakit a pultnál,
Pénz, zene, füst, egy pohár bor, (tovább…)

HorVáth Pista & Bangó Margit

HorVáth Pista & Bangó Margit

Tegnap éjjel a Szent György Kórházban vesztette életét a ’80-as évek egyik ügyeletes szépfiúja, Flipper Öcsi.

Az énekes Jeszenszky Béla Tibor néven látta meg a napvilágot 1962. május 29-én Dunaújvárosban.

Három ismert zenekarban (Hungária, Dolly Roll, STEP) játszott, majd szólókarrierbe fogott. 2001. óta nem jelentetett meg anyagot, évek óta alkoholizmusával küzdött.

Egy hónapja volt kórházban, állapota javuló tendenciát mutatott, ám végül szervezete nem bírta tovább, tegnap este feladta a harcot. Nyugodjék békében!

Tunyogi Péter 1947-2008

Elhunyt Tunyogi Péter, aki korábban a P. Mobil frontembere volt, haláláig pedig a Mobilmánia együttes tagja. A zenészt a november 1-jén elszenvedett súlyos balesetét követően érte a halál.

Tunyogi Péter halálhírét Zeffer András, a Mobilmánia vezetője közölte az MTI-vel. Eszerint az énekes november 1-jén egy fellépés előtt lett rosszul a budapesti Rocktogon klubban, és elájult, eközben szenvedett súlyos fejsérülést. Az énekest ezután mesterséges kómában tartották, de életét már nem tudták megmenteni. Tunyogi Péter 1963-ban kezdte zenei pályafutását a győri Anonymus együttesben, majd később a Cyklon, a Spirál és a Beton együttesekben játszott. 1979-ben, Vikidál Gyula kiválása után lett a P. Mobil énekese, és a zenekar 1985-ös feloszlásáig ő maradt a frontember, szinte valamennyi ismert Mobil-dalt ő énekelt, a Főnix éjszakájától a Kétforintos dalig. Ezt követően pár évig külföldön vendéglátózott, de hazatérése után 1991-ben megalapította a főleg Mobil-számokat játszó Tunyogi Bandet, mely párhuzamosan létezett az 1994-ben újjáalakult P. Mobillal, melyből azonban három évvel később Kékesi Lászlóval és Zeffer Andrással együtt kilépett, hogy megalakítsák a Tunyogi Rock Bandet, melynek egészen 2004-ig volt tagja. Egészségügyi problémái miatt ezután szüneteltette zenészkarrierjét, de idén májusban ő is tagja lett a Mobilmánia zenekarnak, melyben számos egykori P. Mobil-tag is zenélt, így Vikidál Gyula és Rudán Joe is.

CPG

Valamikor 78-79 tájékán új zenekarral gazdagodott a szegedi rockszíntér. Benkő Zoltán alias Güzü, a postaforgalmi szakközépiskola 2. osztályos tanulójaként elhatározta, punkzenekart alapít*. A bandának a CPG nevet adta, amely zseniális rövidítés a COME ON PUNK GROUPot takarta. Güzüt, miután rendeztek pár koncertet, rövid úton kivágták a szakközépből, hogy csak úgy pengett. Zoli barátunk következő nagy bravúrja az volt, hogy új jelentéstartalmat adott a három betűnek: COITUS PUNK GROUP. A CPG név egyéb magyarázata nem hiteles. (tovább…)

Jailhouse Rock a folyt köv

James Brown

Letartóztatva: 1988. szeptember 24.

Vád: angyalpor birtoklása, letartóztatás akadályozása, engedély nélküli fegyver birtoklása

Nagyon is valószínű, hogy 1988. szeptember 24-én egy délutáni biztosítási tanfolyam résztvevői a Georgia állam beli Augusta-ban nem számítottak arra, hogy James Brown-nal, a soul keresztapjávaltalálkoznak majd. Arra meg főleg nem számítottak, hogy az előadásuk közepén ront be hozzájuk egy pisztolyt és egy puskát lóbálva. Mégis megtörtént, hogy az ünnepelt Brown, mint izzadt kefehajú fegyver lóbáló fenyegető és jelent meg. (tovább…)

BON SCOTT 1946-1980

Bon Scott titka alighanem abban rejlett, hogy hihetetlen szuggesztivitást sugárzott a színpadról, ahogyan mondani szokás, “átjött” a személyisége. Minden srác ilyen vagány szeretett volna lenni, és minden lány ilyen fickókkal óhajtott motorozni (is) egy jót. (tovább…)

Nosztalgia lista

Ha visszatekintünk az elmúlt évszázad slágerlistáira, mindig felfedezhetünk valami érdekességet. Most a hazai Top 10 negyven és harminc évvel ezelőtti állásába pillantunk be. Nem akármilyen érdekességekre bukkanunk… (tovább…)

Jailhouse Rock

Az a mondás járja, hogy a rock and roll az ördög zenéje és ezért meg kell fizetni érte. Így Marylin Manson-t, Ol’ Dirty Bastard-ot és Scott Weiland-et is letartóztatták már – de mit is várhatnánk? 1955 óta a könnyűzene nagy része a lázadásról, a szexről szól, és a társadalmi kereteken belül feszegeti a személyes szabadság kérdését – vagy akár azon túl is. Nem lehet tortát sütni anélkül, hogy pár tojást el ne törnénk, és ugyanígy nem lehet turnézni anélkül, hogy néhány törvényt meg ne sértenénk – vallják a rockerek.

Az biztos, hogy a rock and roll első bálványai sem voltak angyalok. Elvis, Jerry Lee Lewis és Chuck Berry nem éppen a legjobb útra tévedtek. Jerry Lee például elvette a 13 éves unokahugát. “Ezt kapd ki, mama hozzáment a papához, amikor 12 éves volt” – mondta a sajtónak, amikor keresztre akarták feszíteni, mert ilyen fiatal mennyasszonyt vett el. Jerry Lee azóta is legalább két korábbi feleségének halála ürügyén szerepel a gyanúsítottak listáján.

Chuck egy tinédzser indián prostituáltat vitt át a határon csak azért, hogy egy kicsit elszórakozzon vele. Ez a történet valamiféle felhangot ad a “Sweet Little Sixteen”-nek, nem?

Tény, hogy amikor egy előadó, legyen az Jerry Lee vagy Tommy Lee, J.B. vagy Jay-Z, valami törvénybe ütközőt tesz, akkor mi is belekóstolhatunk abba, hogy milyen is lehet veszélyesen élni. Imádni való bűnrészesei vagyunk ezeknek az értelmetlen és őrült cselekedeteknek, amik segítségével a művészek hősiesen megőrzik a rock and roll törvényen kívüliségét. (tovább…)

LADY CARNEVAL

 

 

Páni a paní vím jak se ruší zal,
já tíhnu duší jen k lady Carneval.

Já kdysi pannám, já ba i vdovám lhal,
teď v srdci chovám, jen lady Carneval.
Rf: A s ní vchází do mě hoích nepoznán
tančí v bílých kamaších je můj pán,
zivot já bych za něj dal, ó má lady Carneval,
mám tě rád, mám tě rád.

Páni a paní, dříve já jenom spal,
teď sháním věno vám, lady Carneval.
Já kdysi kartám vášnivě podlíhal,
teď uz se modlím jen k lady Carneval.

Rf: A s ní vchází do mě hoích nepoznán……

Šalalalala lala Šalalalala lali

Páni a paní vím jak se ruší zal,
já tíhnu duší jen k lady Carneval.
Já kdysi pannám, já ba i vdovám lhal,
teď v srdci chovám, jen lady Carneval.

Lady Carneval

Ladies and Gentlemen I know how to stop one being sad,
My whole soul is given just to Lady Carneval.

I used to lie to virgins, even to widows once,
But now in my heart there is only Lady Carneval.

R.:
And she is coming with the hidden sin, unknown,
Dancing in white tights and it is my Lord,
I would die for it, oh my Lady Carneval,
I used to gamble in cards so much,
But now I pray for Lady Carneval.

(repeated)

Salalalala lala salalalala lali…

Ladies and Gentlemen I know how to stop one being sad,
My whole soul is given just to Lady Carneval.

I used to lie to virgins, even to widows once,
But now in my heart there is only Lady Carneval.

v

LEIDI KARNEVAL

Pányi a panyí vím jaksze rusí zsal,
já tyíhnu dusí jen kleidi karneval.
Já kdiszi panám já ba ivdomám hál,
tegy szrdcí hovám jen leidi karneval.

Rf: Asznyí vházsí do mnye zsíh nepoznán
tancsí vbílih kamasí je muj pán,
zsivot já bih za nyej dal ó má leidi karneval,
mám tye rád, mám tye rááád.

Pányi a panyí, drzsíve já jenom szpal,
tegy szkánevjeno vám leidi karneval.
Já kdiszí kartám vásnyive podlíhal,
tegy ussze modlím jen kleidi karneval.

Rf: Asznyí vházsí do mnye zsíh nepoznán
tancsí vbílih kamasí je muj pán,
zsivot já bih za nyej dal ó má leidi karneval,
mám tye rád, mám tye rááád.

La-lalalala la-lalalala lá
Sa-lalalala la-lalalala lí
Sa-lalalala la-lalalala lá
Sa-lalalala la-lalalili lí

Rf: Asznyí vházsí do mnye zsíh nepoznán
tancsí vbílih kamasí je muj pán,
zsivot já bih za nyej dal ó má leidi karneval,
mám tye rád, mám tye rááád.

Pányi a panyí vím jaksze rusí zsal,
já tyíhnu dusí jen kleidi karneval.
Já kdyszi panám já ba ivdomám hál,
tegy szrdcí hovám jen leidi karneval,
tegy szrdcí hovám jen leidi karnevaaal.

“Soha nem hagyjuk abba”

Javában dolgozik emlékiratain Ronnie Wood, a Rolling Stones gitárosa, aki a készülő könyvben őszintén beszél alkoholizmusáról is. A zenész nehézségeit egy tinédzserkori tragédiára vezeti vissza, amikor 17 éves korában egy balesetben elhunyt első szerelme.

 

Őszintén vall készülő önéletrajzában a Rolling Stones gitárosa. Ronnie Wood nem rejti véka alá alkoholizmusát sem, mi több, azt is tudni véli, hogy mi vezetett a káros szenvedélyhez.

“Stephanie de Court volt a gyerekkori szerelmem. Minden olyan ártatlan volt – a beszélgetések, ahogy fogtuk egymás kezét, az alkalmankénti csókok. 1964. május 31-én Stephanie és pár barátnője éppen egy koncertünkre igyekeztek, amikor egy autóbalesetben életüket vesztették. Stephanie szülei nem akarták, hogy elmenjek a lányuk temetésére” – írja Ronnie Wood.

“Pár barátom elvitt egy pubba és leitatott, mert egyedül így tudtam elfogadni a tényt, hogy Stephanie örökre magamra hagyott. Az üvegben megtaláltam a módját annak, hogy ne gondoljak rá többet” – vallja a Rolling Stones gitárosa.

Ronnie Wood egyébként augusztus végén, a zenekar A Bigger Bang utrnéja után kijelentette: “Soha nem hagyjuk abba”, mit sem törődve azokkal a pletykákkal, amely szerint az együttes utoljára járta körbe a világot.

A zenész, aki júniusban ünnepelte 60. születésnapját hozzátette: “természetesen szükségünk van egy kis pihenésre, de ezután újra színpadra fogunk állni”.

 

Zene, amely feltölt energiával

A régi poén – dugj a konektorba! – az AC/DC esetében nem avult. Ez a banda, ahányszor csak megrázza magát, s előáll egy új lemezzel, életet visz a rockéletbe. Nem boszorkányság, amit csinálnak, maximum háromakkordos “csodát” művelnek, de ezt nagyon tudják. Új albumuk – Stiff Upper Lip – megjelenése ezuttal arra is jó alkalom volt, hogy az újságirók a korosodó Angus Youngot a zenén kivül egyéb témákról is kérdezzék.

– Csak nem teát iszik? (tovább…)

rockjam

A zenekart 1997 nyarán alapította Hatvanban ifj.Nagy Imre (dob, ének), Kiss Róbert (gitár) és Juhász Zoltán (basszusgitár).Az első 3 év gyakorlással telt el, majd csatlakozott a zenekarhoz Köles Tamás (dob) és Nagy Imre (gitár). Ekkor a zenekar életében nagy átalakulás ment végbe.A basszusgitáros helyét átvette Kiss Róbert, és az eddigi basszusgitáros, billentyűs hangszerekkel segítette tovább a zenekart. A 2000. Év szilveszterétől folyamatos koncertezés vette kezdetét. 2005 Januárjában csatlakozott a zenekarhoz egy újabb gitáros, Mák Tamás. Ekkor még a zenekar Stone Face néven volt ismert a közönség előtt, majd Februártól  újabb átalakulás következett és ekkor vette fel a zenekar a ROCKJAM nevet. 2005 decemberébenben csatlakozott a zenekarhoz Lakatos József gitáros, és Medveczki Norbert dobos.

A zenekart jelenleg Nagy Imre, Juhász Zoltán , Medveczki Norbert alkotja.(A teljes műsoridőnk jelenleg 4 órás!)  Felléptünk fesztiválokon, motoros találkozókon, nyári expókon, helyi klubokban, de szívesen elutazunk az ország bármely részére.

Koncertjeink voltak többek között Somoskő-Újfalun, Jászberényben, Kisnánán, Boldogon, Ecseren, Jászfényszarun, Jászárokszálláson, Budapesten, Kartalon, Salgótarjánban, Nagybátonyban, Mátranovákon és havi rendszerességgel játszunk Hatvanban is.És a Forgó Sörözőben!