Tegnap éjjel a Szent György Kórházban vesztette életét a ’80-as évek egyik ügyeletes szépfiúja, Flipper Öcsi.

Az énekes Jeszenszky Béla Tibor néven látta meg a napvilágot 1962. május 29-én Dunaújvárosban.

Három ismert zenekarban (Hungária, Dolly Roll, STEP) játszott, majd szólókarrierbe fogott. 2001. óta nem jelentetett meg anyagot, évek óta alkoholizmusával küzdött.

Egy hónapja volt kórházban, állapota javuló tendenciát mutatott, ám végül szervezete nem bírta tovább, tegnap este feladta a harcot. Nyugodjék békében!

Tunyogi Péter 1947-2008

Elhunyt Tunyogi Péter, aki korábban a P. Mobil frontembere volt, haláláig pedig a Mobilmánia együttes tagja. A zenészt a november 1-jén elszenvedett súlyos balesetét követően érte a halál.

Tunyogi Péter halálhírét Zeffer András, a Mobilmánia vezetője közölte az MTI-vel. Eszerint az énekes november 1-jén egy fellépés előtt lett rosszul a budapesti Rocktogon klubban, és elájult, eközben szenvedett súlyos fejsérülést. Az énekest ezután mesterséges kómában tartották, de életét már nem tudták megmenteni. Tunyogi Péter 1963-ban kezdte zenei pályafutását a győri Anonymus együttesben, majd később a Cyklon, a Spirál és a Beton együttesekben játszott. 1979-ben, Vikidál Gyula kiválása után lett a P. Mobil énekese, és a zenekar 1985-ös feloszlásáig ő maradt a frontember, szinte valamennyi ismert Mobil-dalt ő énekelt, a Főnix éjszakájától a Kétforintos dalig. Ezt követően pár évig külföldön vendéglátózott, de hazatérése után 1991-ben megalapította a főleg Mobil-számokat játszó Tunyogi Bandet, mely párhuzamosan létezett az 1994-ben újjáalakult P. Mobillal, melyből azonban három évvel később Kékesi Lászlóval és Zeffer Andrással együtt kilépett, hogy megalakítsák a Tunyogi Rock Bandet, melynek egészen 2004-ig volt tagja. Egészségügyi problémái miatt ezután szüneteltette zenészkarrierjét, de idén májusban ő is tagja lett a Mobilmánia zenekarnak, melyben számos egykori P. Mobil-tag is zenélt, így Vikidál Gyula és Rudán Joe is.

A skorpió

Kovács Jánosné, gyermekgondozási segéllyel otthon tartózkodó háziasszony ezen a hétfőn is végigtakarította szerény lakótelepi lakásukat. A nagy szobában kezdte, eltolta helyéről a gyerekágyat, melyben a kislánya feküdt, és nekiállt feltekerni a szőnyeget. Alig néhányat tekert rajta, mikor a legnagyobb megdöbbenésére, egy eddig még soha nem látott tíz-tizenkét centiméter hosszú pókszerű állat mászott elő. Ollói hosszúak és erőteljesek voltak, potroha elkeskenyedett és hajlott méregfullánkban végződött. A pók alig egy méterre járt már a gyerekágytól, mikor Kovácsné összeszedte a bátorságát és partvisával lesújtott rá, a pók néhány rángatódzó mozdulat után megdöglött. Az asszony attól tartott, hogy még több hasonló állat is rejtőzik a lakásban, biztosat akart tudni, ezért a gyereket a szomszéd gondjaira bízva bement a megyei Köjálba. (tovább…)

Fiaink

Volt egyszer egy szegény özvegyasszony, s ennek az asszonynak két szép szál fiúgyermeke. (tovább…)

Az orosz kvász (Kvasz, KBAC)

Nem is olyan rossz,egy próbát megér…a söriben sajnos nem lehet kapni,de majd…

A kvasz a keleti-szláv népek tradicionális itala. Első említése 989-ben történik, Vlagyimir kijevi fejedelem krónikájában. A kvasz alapját a különböző gabonamagvak erjesztésével készített ital képezi. A keleti-szláv népek napi italként fogyasztották évszázadokon át. (tovább…)


Klasszikus limonádé

Hozzávalók:

1 üveg hideg ásványvíz

1 marék jégkocka

5 db citrom leve

7 evőkanál cukor

Elkészítés:
A hideg ásványvizünkhöz egy maréknyi jégkockát, 5 egész citrom levét és 6-7 evőkanál cukort adagolhatunk – ízlés szerint. Aki ugyanezt egy üveg tonikkal követi el, szintén nagyon zamatos üdítőt nyerhet.

Megjegyzés:
A limonádék színezhetők, különböző színű szörpök (szirupok) hozzáadásával, ám ezt csak azoknak javasoljuk, akik a mesterséges élelmiszer színezékektől nem tartanak.

Koncert 2008 november 21.

Képek megtekintéséhez kattints a képre (a két kép külön-külön album)

November 21.-én pénteken ismét koncert a söriben! Várunk  mindenkit aki szereti az élő zenét,és a Sörit és a fellépő zenekarokat!És a sört! A program a következő: 18-órátol a zenekarok becuccolnak, 19-órától a zenészek behangolnak 19.10-től a közönség is behangol. 20-órától dübörög a zene/eközben a söriben könnyed ivászat veszi kezdetét/ Mindezekről gondoskodik:

THE RIPPER

FUNK YOU

SHADOW CHAIR

És a söri italkészlete,pultosai!

Erről se maradj le!

13.

Képek megtekintéséhez kattints a képre (a három kép külön-külön album)

Mojito – Kuba

» 2 1/2 rész fehér rum

» 2/3 rész cukorszirup
» 1 öntet angostura
» 1/2 lime leve
» 2 rész szódavíz
» 3-4 mentaág

A mentaágakat egy pohárba morzsoljuk, és a kifacsart lime-ot is a pohárba tesszük, majd telerakjuk jéggel. Ezután a shakerbe is jeget teszünk, és beleöntjük a rumot, a limelevet, az angosturát és a cukorszirupot. Az egész keveréket alaposan összerázzuk, és a jéggel töltött pohárba szűrjük le. Végül rátöltjük a szódát, mégegyzer megkeverjük, és már szervírozhatjuk is.

Coca cola-dö sztory

Meglepő, milyen régi és érdekes a mai Coca- és Pepsi-Cola története. 1884-ben egy John Stith Pemberton (1831-1888) nevű amerikai patikus-illatszerész készített először szirupfélét a Dél-Amerikai kokacserje leveleiből, kóladióból cukor és karamell hozzáadásával. (tovább…)

CPG

Valamikor 78-79 tájékán új zenekarral gazdagodott a szegedi rockszíntér. Benkő Zoltán alias Güzü, a postaforgalmi szakközépiskola 2. osztályos tanulójaként elhatározta, punkzenekart alapít*. A bandának a CPG nevet adta, amely zseniális rövidítés a COME ON PUNK GROUPot takarta. Güzüt, miután rendeztek pár koncertet, rövid úton kivágták a szakközépből, hogy csak úgy pengett. Zoli barátunk következő nagy bravúrja az volt, hogy új jelentéstartalmat adott a három betűnek: COITUS PUNK GROUP. A CPG név egyéb magyarázata nem hiteles. (tovább…)

Jailhouse Rock a folyt köv

James Brown

Letartóztatva: 1988. szeptember 24.

Vád: angyalpor birtoklása, letartóztatás akadályozása, engedély nélküli fegyver birtoklása

Nagyon is valószínű, hogy 1988. szeptember 24-én egy délutáni biztosítási tanfolyam résztvevői a Georgia állam beli Augusta-ban nem számítottak arra, hogy James Brown-nal, a soul keresztapjávaltalálkoznak majd. Arra meg főleg nem számítottak, hogy az előadásuk közepén ront be hozzájuk egy pisztolyt és egy puskát lóbálva. Mégis megtörtént, hogy az ünnepelt Brown, mint izzadt kefehajú fegyver lóbáló fenyegető és jelent meg. (tovább…)

Lecsós palacsintatekercsek

8 sós palacsinta, 2 ek zselatin, fél dl víz, 30 dkg lecsó. (tovább…)

Öhöm (öhön)

Hozzávalók:üres has,pár pohár bor-a bográcsozáshoz száraz idő,vagy fedett hely. (tovább…)

13.

Meghívó!!!

Már 13 éve nyomjuk együtt a söriben, ez még sőrből sem

kevés!

És ez neked is köszönhető!

Ennek örömére rendezünk egy jó bulit, amin várlak

szeretettel, sörral, borrel, pálinkével.

Belépő: egy apróság 13 éves korodból/detox

igazolás, házassági fotód,ellenőrző,énekkönyv,az akkori

tartozásod forintban stb. stb./

Ha nem vagy még 13 ne gyere.

Sör ,bor,üdítő 95′- ös áron!

Lesz virsli,pogi,zsíros deszka+lila hagyma!

Kezdés:November 15.-én  reggel 6 után 13 órával!

Fellép a (1)3 Tagú Rockjam!!!

Gyere el mert különben nem leszel itt!

minden sör 160 ft,bor 20 ft,üccsi 20ft