Szoc. ki mit tud róla?

1956

Egy nevezetes év. Ekkor történt az a bizonyos forradalom, amelyet a rezsim emberei levertek. Ekkor jöttek vissza végleg az oroszok. Az ideiglenesen itt tartózkodó “testvérek” számára öröklakásokat építettünk,Mondjuk én nem. (tovább…)

Köpök a sírotokra 11.

XI.

Amikor elérkezett a péntek este, Dextert hiába vártam. Elhatároztam, hogy beülök a Nashbe és elmegyek hozzá. Ha otthon volt, akkor a kocsimat mindig beállítottam a garázsába, ha nem, akkor mindjárt visszafordultam.

Előző este, amikor elváltunk, disznó részeg volt. Sokkal részegebb, mint gondoltam, és ostobaságokra ragadtatta magát. A kis Polly bal melle őrizte a nyomait, mert ez a vadállat megharapta, mintha megveszett volna. (tovább…)

Ki ne szeretné…a lecsó

A lecsó balkáni eredetű étel, de Európában szinte mindenhol eszik,csak másképp nevezik,és készítik,de a lényeg ua.

Szerbiában Gyuvecs, darált hússal rétegezve.

Franciaországban Ratatouille, padlizsánnal, kakukkfűvel.

Lengyelországban Leczo, cukkinis, fokhagymás, chilipaprikás.

Németországban Letscho, általában hússal.

Baszkföldön Piperad, sok tojással és fokhagymával.

Olaszországban Peperonata, a szegények lecsója, zellerrel, répával.

Törökországban Menemen, hozzá a zöldségeket apróra vágják, és a tetején tükörtojással tálalják.

Gyors és energiaszegény vacsorát tudhatunk magunkénak, de inkább (tovább…)

Das ist ein unicum!

A kezdetek

A Zwack-család már több mint kétszáz éve, 1790 óta elkötelezett továbbörökítője egy  gyógynövényekből készült, sötétbarna színű, keserédes, italnak, melyet Unicumnak neveznek A család tagjai közül az első, II. József Habsburg császár udvari orvosa, dr. Zwack volt, aki feltalálta e bonyolult receptúrát. (tovább…)

Petrovszkij kvasz

Hozzávalók: 1 liter kenyérkvasz, 25 gramm torma, 2 kanál méz, 4-5 jégkocka.

A mézet elkeverjük a kenyérkvaszban, ehhez kicsit fel kell melegítenünk azt. Miután (tovább…)

Voltál tetves?

R-GO-Das ist nagyon  ciki,de szerencsére van akinek a TETŰIRTÓ jut az eszébe!

Die 1983 gegründete Gruppe hatte sich der reinen Tanzmusik verschrieben, die von Tropicalischen Musikeinflüssen geprägt war. (tovább…)

A második ötéves terv

Az első ötéves terv súlypontja a nagyipar felépítése, a termelőeszközök megteremtése volt, hisz az egész közgazdasági élet a nagyüzemek bázisán nyugszik. Az első ötéves terv eredeti célkitűzéseit azonban a könnyű-és élelmiszer-ipar is túlhaladták. (tovább…)

Köpök a sírotokra 10.

X.

Mindketten elég jól felöntöttünk a garatra, és amikor távoztunk, Dexter tiltakozása ellenére én ültem a volánhoz.

– Nem tartom szükségesnek, hogy szombatra összetörje a képemet. Maga vezetés közben mindig máshová néz, s én mindannyiszor attól félek, hogy nyakamat töröm.

– De nem ismeri az utat, Lee… (tovább…)

Köpök a sírotokra 9.

IX.

Másnap visszatértem a városba, és alvás nélkül álltam munkába. Nem voltam álmos. Vártam valamire. Úgy tizenegy óra felé megszólalt a telefon. Jean Asquith hívott, hogy Dex-szel és más barátaival együtt töltsem náluk a hét végét. Természetesen igent mondtam, de minden sietség nélkül.

– Szabaddá teszem magam… (tovább…)

Köpök a sírotokra 8.

VIII.

Másnap visszatértem a mindennapi munkához. A csalétket elhelyeztem, várnom kellett, hogy az idő megtegye a magáét. Tudtam, hogy viszontlátom őket. Nem hiszem, hogy mindezek után Jean elfelejthet engem. És Lou? Nos, egy kicsit az életkorával is számoltam, és azzal is, ami köztünk történt Jickynél. (tovább…)

Nem lehet elég korán kezdeni…

Köpök a sírotokra 7.

VII.

Hajnali három órakor Dexter telefonált. Jean éppen igyekezett még a korábbinál is hatalmasabban berúgni, én pedig, élve az alkalommal, hagytam, hogy Nicholas foglalkozzon vele tovább. Közben szorosan a húga mellett maradtam, és megpróbáltam itatni. Noha minden ravaszságomat összeszedtem, nem engedte magát. Dexter ledrótozta, hogy az Asquith-szülők kezdenek gyanút fogni, amiért nem látják lányaikat. (tovább…)