Boldog szülinapot Mick!

Borisz Abramovics Berezovszkij

Borisz Berezovszkij
Holtan találták angliai otthonában a hétvégén Borisz Berezovszkijt, a hírhedt orosz oligarchát. (tovább…)

A sajkacsont törése

A sajkacsont a csuklótájon a kéztőcsontok egyike. Sérülésének gyakori kiváltó oka a nyújtott karral kézre esés (tovább…)

Nem lehet elég korán kezdeni…

Commandante 83!

Isten éltessen Commandante!

watch?v=ljH17Rq67ck

Trebitsch Ignác, a világbetyár 6

Egy életmű vége

1943 februárjában érkezett a hír, miszerint Trebitsch-Lincoln Timotheus Ignác, avagy Csao Kung apát bélcsavarodásban meghalt. Frank László szemtanúja volt a temetésének. Hadd idézzem leírásának pár sorát: (tovább…)

Trebitsch Ignác, a világbetyár 5

Magyarország

Az akkori kor egyik legolvasottabb bulvárlapjában (régen ez nem volt negatív kifejezés) jelent meg a hír, hogy Trebitschcset Kína császárává akarják tenni. Erre reagálva 1938. februárjában levelet küldött az Est szerkesztőségébe. A félreértések elkerülése végett megjegyezte, (tovább…)

Trebitsch Ignác, a világbetyár 4

Kína

Kínában ekkoriban már megszűnt a császári uralom. Diktátorok és kiskirályok szabdalták szét területét maguk közt. A kor nagyhatalmai (Anglia, USA, Franciaország, Japán és az első világháború végéig Németország), saját negyedekkel rendelkeztek a fontosabb kikötővárosokban. (tovább…)

Trebitsch Ignác, a világbetyár 3

Németország, Ausztria és Magyarország

Az első világháború után érkezett Németországba, állampolgárság nélkül. Valószínű a német titkosszolgálat engedélyével léphetett be az országba, ezt az is bizonyítja, hogy nem sokkal érkezése után már olyan emberekkel került kapcsolatba, mint Erich Ludendorff tábornok és Max Bauer ezredes, (tovább…)

Trebitsch Ignác, a világbetyár 2

Amerika, és az FBI

New Yorkba érvén visszatért újságírói tevékenységéhez, és hasonló hiteles módon mint korábban cikkeket kezdett el eladni a New York World c. újságnak I.T.T. Lincoln, a brit parlament volt képviselőjének leleplezései, aki német kém lett címmel. Be akarta bizonyítani a világnak, és az akkori semleges Amerikának, hogy Anglia provokálta ki a háborút. (tovább…)

Trebitsch Ignác, a világbetyár

Ki is volt Trebitsch-Lincoln Timotheus Ignác? Református pap, anglikán pap, buddhista szerzetes, újságíró, angliai képviselő, majd Anglia nagy ellensége, csaló és hamisító, mániás-depressziós? Angol, német, (talán) amerikai, japán, kínai kém? A kapp-puccs egyik vezéralakja? Vu Pej-fu, Kína egy nagy diktátorának első embere, majd a béketárgyalások követe? Az utolsó élő Kínai császár „felvigyázója”? Buddhista szerzetes? (tovább…)

Akció

Ez már több a sokkkknál!

Feka  srác idétlenkedik egy zenekarban,ami senkit nem érdekel,kivéve azokat akik szeretik,ha öt feka idétlenkedik egy zenekarban. Még jó , hogy nincsenek többen… (tovább…)

Szaparmurat Atajevics Nijazov (született Szaparmurat Atajevics Annanyijazov, türkmén neve Szaparmirat Atajevics Nijazov, 1940. február 19., Kipcsak – 2006. december 21., Asgabat) türkmén politikus. 1991-től haláláig a Türkmén Köztársaság elnöke, előtte 1985-1990 között a Türkmén Kommunista Párt első titkára. Az “Őexcellenciája Szaparmurat Nijazov Türkmenbasi”, azaz a ‘minden türkmén atyja’ cím birtokosa, a Türkmének Világszervezetének alapítója. (tovább…)

Felháborító dolgok történnek manapság Szabóék  körül,pedig minden olyan jól alakul.Nórinak már két foga van,Imrének levették a gipszet a kezéről,Fidel már lejár a söribe,Eri már pár órát egyfolytában végig alszik… (tovább…)

Kiirtják a Szabó családot?

Nemsokára erre is választ kapunk…

Laszlo von Makai

2006. május 14.-én az ODU börzsönytúrája után készült eme videó.  A videoról nagyon sokáig azt hittük elveszett, de a napokban előkerült.  Ajánlom mindenkinek aki egy kicsit jobb kedvre akar derülni.

(tovább…)

Hugo Chavez mondta-neki elhisszük

Fidel Castro volt kubai államfő “él és virul” – jelentette be Hugo Chavez elnök, változtatva egy héttel ezelőtti nyilatkozatán, amelyben múlt időben beszélt a betegeskedő kubai forradalmárról. (tovább…)

Saparmurat Niyazov

Luxus szabadidőközpont lovaknak – a türkmén elnök gigantomán intézkedései
A gigantomán türkmén elnöknek sikerült újra megdöbbentenie a világot: az országban luxus szabadidőközpont nyílt – lovak számára. Az elnök a közelmúltban betiltotta a szakáll, az aranyfogak, a nyugatias ruhadarabok viseletét. Despotikus intézkedéseit csokorba gyűjtöttük. (tovább…)

1967 Október 9.

A bolíviai La Higuerában kivégezték (a hivatalos jelentés szerint belehalt sérüléseibe) a 39 éves Ernesto “Che” Guevara de la Sernát, aki a harmadik világ forradalmárainak példaképe, az imperializmus és az elnyomás ellen folytatott harc egyik kiemelkedő vezére volt. (tovább…)

Megtörtént…

Igazoltatás szombat éjjel:

Közeg:                       -neve?

Vendég a söriből:            -P.Tibor

Közeg:                       -hol lakik?

Vendég a söriből:            -Hatház utca hét!

DURRR egy füles! (tovább…)

Babu Chiri serpa (1965-2001)

 

Tíz alkalommal mászta meg a világ legmagasabb hegycsúcsát, szinte emberfeletti fürgeséggel és könnyedséggel. Babu Chiri serpa, aki Nepál Kumbu nevű tartományából származott 1999-ben 21 órát töltött a Mount Everest tetején oxigénpalack nélkül. 2000-ben újabb 16 óra 56 perces rekordot állított fel. Ed Viesturs „szinte felfoghatatlan”-nak nevezte Babu Chiri teljesítményét, de számára a Mount Everest megmászása olyan természetes volt, mint maga a levegővétel.

2001. április 29-én délután négy órakor fivérét és a hordárt hátrahagyva fotózni indult egyedül, kötél és rádió nélkül. Ez volt az utolsó alkalom, hogy ezt a legendás képességű embert élve látták.

Kim Novak

Február 13-án lesz hetvenöt éves Kim Novak, az ötvenes-hatvanas évek egyik legragyogóbb filmcsillaga, Alfred Hitchcock Szédülés című filmjének főszereplője. (tovább…)

Gojko Mitić

szerbül (Гojкo Митић) (1940 június 13..) szerb származású színész és rendező, aki az NDK-ban készült indiánfilmekben lett népszerű. (tovább…)

Orosz szörf

Steve McQueen

1930. március 24.                                         

1980. november 7. (tovább…)

BLÖFF

“Remélem nem zavarok, srácok! … Aranyszabály, hogy nem szabad a holttestet egy darabban felemelni. Úgy tartják, hogy legeredményesebb módszer az, ha a hullát hat darabra szeljük, majd egymásra pakoljuk. … Szóval amint megvan a hat részecske, szabaduljunk meg tőlük, mert ugyebár nem tanácsos, a mélyhűtőbe tenni, hogy a mama megpapizza. Most jön a leghatásosabb eljárás. Megetetjük a disznókkal. Pár napig éheztetjük a sertéseket, és aztán a csonka test látványától is összefut a nyál a szájukban. Jobb haj és fog híjján adni a tápot a röfik emésztése végett. Így az állatvédők is elégedettek lesznek. Persze nem tilos utólag fogat húzni, de ki akar záróakkordként disznószarban turkálni. Úgy bepuszilják a csontokat, mintha vajat nyalnának. Egy ilyen pazar lakomához kb 16 kismalacra van szükség. Nem hiába mondom mindig, hogy óvakodj a disznótenyésztőktől. Egy jól megtermett 100 kilógrammos testtel 8 perc alatt végeznek, ami azt jelenti, hogy egyetlen koca egy egész kilógramm rágós nyers húst csócsál el percenként. Lásd a kifejezést, mohó vagy, mint a disznó!”

/Bunkó-Blöff/

A kisdobos

Ezt mennyien  vettük komolyan?

És mennyien nem?

És?

?

A kisdobosok és úttörők kötelessége, hogy:
Ismerje a kisdobos- és úttörőélet törvényét és aszerint éljen;
Legjobb tudása szerint vegyen részt az őrsi, a raj-, és más mozgalomi közösségek és a csapatközösség életében;
Képességeinek megfelelően teljesítse megbízásait, és érdeklődése szerint önként vállaljon feladatokat a közösség programjainak megvalósításában
Fizesse; a tagsági díjat. (tovább…)

Fidel Castro

1926. augusztus 13-án született Kubában, Birán település közelében egy cukornádültetvényen, Fidel Alejandro Castro Ruz néven. Apja Ángel Castro y Argiz spanyol bevándorló, sikeres cukornádtermesztő. Anyja Lina Ruz González, aki Fidel apjának birtokán volt szolga. Fidelnek 5 testvére volt. [1]

Kiváló tanulónak bizonyult, de leginkább a sportok iránt mutatott érdeklődést. 1941-ben került be az El Colegio de Belenbe, Kuba egyik legnívósabb gimnáziumába. [1]

Világnézeti képét főként a jezsuita papok formálták. A jezsuiták a nemzetiek nézeteit osztották, s teljesen magukévá tették azt az elgondolást, hogy a katolikus, spanyolajkú világ felsőbbrendű az anyagias és korrupt angolszász világhoz képest. (tovább…)

EGY ESTE A DETOXIKÁLÓBAN

Ha elszáll a mérgünk

A Nyírő Gyula Kórház addiktológiai osztályán szürke járólapok határolják a málló zöld falakat, fent a meszeletlen plafon. Az étkezőben zúg a tévé, kattog és sivít a neon, a betegek többsége maga elé, a semmibe réved. Ide szállítják a mentők azokat, akiket meg kell szabadítani a világ mérgétől.

Többnyire hajléktalanok az átmeneti vendégek, vagy éppen kidobott férjek, szeretők szaggatják szét és rakják újra össze az ébredés fázisait a csupasz kórteremben. Előfordul az is, hogy véletlenül egy-egy fiatalt hoz a mentő, de sohasem házibuliból vagy kocsmából, hiszen a barátoknak a mentősökkel valahogy mindig sikerül elsikálni, hogy az illető ne itt kössön ki. A detoxikálóba csak elszakadók, elveszettek, lemaradók érkeznek, akiket a mentő akkor szed össze, ha valaki kihívja őket. (tovább…)

A barátod

A barátod az, aki mindent tud rólad, és mégis szeret

                  Elbert Hubbard